KIRIKHAN KODLUYOR PROJESİ

KIRIKHAN KODLUYOR PROJESİ

   KIRIKHAN KODLUYOR projesi ile öğrencileri kodlama ve robotik uygulamalarla tanıştırmak ve dünyadaki yenilikleri ilçemizdeki genç beyinlerle buluşturmayı amaçlıyoruz.

01.03.2018 258

   Kırıkhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Cahit AYAZHAN'ın büyük önem verdiği, ilçemizdeki öncelikle 3.4.5.6. sınıflara robotik, kodlama, stem etkinlikleri ve zeka oyunları konusunda farkındalık kazandırmak üzere bir dizi etkinliklerin planlandığı Kırıkhan Kodluyor projesi, Ticaret Borsası Ortaokulunda çok verimli geçen toplantıyla başladı.
   Topantıda ilçemizde 3.4.5.6. sınıflarda okuyan öğrencilerin Ticaret Borsası Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım atölyesinde bir planlama dahilinde misafir edileceği ve code.org ile kodlama ile tanışma, algoritma robotu ile yön ve sıralı işlemler bilgisi, mblock ve scratch ile blok yapısı ile kodlama, 3d tasarım, 3d kalem atölyeleri 3d yazıcı ile tanışma, ressam robot, makey makey, mbot robot seti ile kodlama, appinventor ve arduino ile temel seviye çalışmaların yapılacağı ifade edildi.
   Kırıkhan Kodluyor projesi Ticaret Borsası Ortaokulu Teknoloji ve tasarım Öğretmeni Metin GÜVEN, Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Mehmet ÇOLAK ve Ali ATALAY, Fen ve Teknoloji öğretmeni Mevlüt KILIÇ tarafından yürütülecek olup Proje sonunda etkinliklere katılan tüm okullar, dolayısıyla 1000'lerce öğrenci kodlamayla tanışacaktır.
   Kırıkhan kodluyor projesi ile etkinliklere katılan öğrencilerimiz kendi hazırladıkları oyunlarla oynayacak, katma değeri yüksek ürünler üreterek milli ekonomiye de katkıda bulunacaklardır.
Geleceğin mühendislerini yetiştireceğimiz projemizde öğrencilerimiz gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlara çözümler üretecek, grup çalışmaları ve stem etkinlikleri ile bilgiyi alan değil bilgiyi kurgulayan ve yapılandıran bir konuma geleceklerdir.